Yerel yemekleri seviyorum. Yeni nesle kültürümüzü, kültürümüzü anlatmaya çalışıyorum ki unutmasınlar.
Çoğu zaman doğu ve güneydoğu bölgelerimizde sebzeler çömlek yerine kebap şeklinde pişirilir. Özellikle patlıcan. iş.
Annemin Malatya’daki evinde fırında lezzetli bir patlıcan yemeği pişirdim.
Malatya Tavada Kızartma Tarifi için biz zaten yarım kilo dana kuşbaşı etini düdüklü tencerede pişiriyoruz ve sıvıyı içtiğinizde 1 bardak su ilave ediyoruz. Kuzu eti kullanacaksanız düdüklü tencerede pişirmenize gerek yok. Bir tavada biraz kızartıp 1 su bardağı su ekleyip pişirebilirsiniz.
başına 1 kg alacalı patlıcanı soyun ve 3 tarafını kesin. Ardından her bir parçayı 4 bir tarafını yırtmadan düz bir çizgide kesin. Evet, yarım saat suda bekletin, çıkarın, yıkayın, kurutun ve bol yağa koyun. Patlıcanın fazla yağını kağıt havlu üzerine alıp soğuyunca tepsiye alın.
3 domates, 2 soğan ve yeşil biberi dilimler halinde kesin, ortasına 2-3 diş sarımsak koyun.
Malatya tavasında soğanlar ayrı ayrı kavrulur, biberler kavrulur ve ilave edilir. Bu şekilde fırına koyduğunuzda daha hafif oluyorlar.
Pişen etten kalan sıvıyı düdüklü tencereye boşaltın.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. 200 derecelik fırında 20 dakika üzerini açıp üzerini açıp beş dakika pişirmeniz yeterlidir.
Malatya Tava Fırındaki yemek hazır.
Salata ve pilav ile servis yapın. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]