Bohcalar Çikolata tarifi için önce şeker ve yumurtalar tel çırpıcı ile çırpılır. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Vanilya, kabartma tozu, un ve kakao ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
Sıcak bir tavada, bir çay bardağından biraz daha büyük olan yarım kepçenin içine hamuru dökün. Üzerinde köpük oluşup kuruyunca tavadan alınır. Bir tarafı pişecek ve yağsız tavada işlem sonuna kadar devam edecek. 5-10 dk. dinlenmeye bırakılırlar.
Krem şanti hariç krema malzemeleri bir tavaya alınır ve tel çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan alınınca bir torba krem şanti ilave edilerek mikserle çırpılır.
Krema soğuyunca hazırladığınız hamurun kenarına bir kaşık dolusu krema konur ve üçgen olacak şekilde üç tarafından bastırılır.
Kenarlar kolayca yapışır. Siz istediğiniz çikolata sosunu da yapıp dökebilirsiniz, ben daha çok beğendim.
Tadı ve görüntüsü çok güzel, afiyet olsun 💕🌸
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]