Bu tarif için önce biberleri ve patlıcanı geniş bir tencerede 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayın.
Kaynarken iç harcı hazırlayın.
Bir tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğan ve sarımsağı hafif kavurun, salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Yıkanmış pirinci karışıma koyun ve hafifçe kızartın. Baharat ekleyin.
Yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Tavayı ocaktan alın ve yarım limonun suyunu ekleyin ve karıştırın.
Biberin içine bir parmak eksik olacak şekilde malzemeleri doldurun ve tencereye koyun.
1,5 su bardağı su ve tuzu ekleyip 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.
Üzerine kuru nane serpin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]