Kuru Kurabiyeler – Benim Tatlı İkramlarım

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle tüy kadar hafif ve tül kadar narin bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum.

Unsuz Nişastalı Kurabiye Tarifi için oda sıcaklığındaki margarini bir karıştırma kabına alalım. Üzerine pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 1 su bardağı nişasta ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Nişastayı karışıma yedirirken nişastayı ekleyelim. 2 su bardağı nişastanın ardından kontrolü ekleyelim. Ekmeğin yapışkan veya cıvık olmayan bir kıvamı olacaktır. Yumurtanızın büyüklüğüne göre ekleyebileceğiniz nişasta miktarı değişebilir. Hamur hazır olduktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.

Hamurun geri kalanından fıstık parçalarını alıp elimizle saralım. Kurabiye bezesini yağlanmış tepsiye yerleştirelim.

Kurabiyeleri hafifçe bastırarak tepsiye dökelim.

170 derecede pişirdiğimiz fırına verelim. 15 dakika keklerin altı biraz pembeleşinceye kadar pişirelim, fırından alıp bir kenarda soğuyana kadar dinlendirelim.

Kurabiyeler sıcakken hareket ettirmeyin çünkü içlerinde un olmadığından narin ve narin olan kurabiyeler hemen dökülecektir.

Soğuyan kekleri tamamen tepsiden alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın