Babagannuş’un Sırrı Babagannuş Nasıl Yapılır?
Patlıcan, kırmızı ve yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra fırında veya fırında pişirelim.
Dilerseniz hazır patates kızartması da kullanabilirsiniz.
Hepsini soyup biber çekirdeklerini temizleyip küçük küçük doğrayalım.
Soğanı soyup doğrayın ve yağda yumuşayana kadar kızartın.
Üzerine biber salçasını ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Maydanoz serpin.
Tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
Limon suyu yerine nar suyu kullanabilirsiniz.
Yağ azsa daha sonra ekleyebilirsiniz.
Üzerine sarımsak ekleyin, tuz ve limon ekleyin ve iyice karıştırın.
Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Babagannush hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]