Üzüm Suyu ve Marmelat – Tatlılarım

Üzüm Suyu tarifi için öncelikle asma sapları yıkanır ve bir tencereye konur. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip üzümler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Üzümler çıkarıldıktan sonra süzülür.

Ezilmiş üzüm suyu damak zevkinize göre şeker ilave edilerek bir süre kaynatılır.

Sıcakken kavanozlara doldurulur ve ağızları kapatılır.

Üzüm marmelatı tarifi için:

Ayrılan üzüm posası el blenderinden alınır, süzgeçten geçirilir ve posası ayrılır. Süzdüğümüz kısmı tencereye alıp kaynatalım. Şimdilik damak zevkimize göre şeker ekleyelim. Biraz kaynayınca ve oturunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Üzüm Suyu ve Marmelat hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın