Kırmızı Lahana (Şimdi Deneyin)

Sevgili Arkadaşlar ☺️💕

Meze olarak yemeyi sevdiğimiz kırmızı lahana turşusunu evde yapmayı veya salata ile karıştırmayı deneyin.

Kırmızı Lahana turşusu tarifi için öncelikle 1 adet orta boy lahanayı ince ince doğrayalım. Derin bir kaba alıp bir kaşık tuzla iyice ovun. 10 dakika bekleyelim.

Konserve lahanalarımızı kavanozlara bastırarak koyalım.

Derin bir kapta 1 su bardağı çay suyu, 1 su bardağı üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Hazırladığımız sirkeyi lahanalarımızın üzerine dökelim.

Karışımı karıştırmak için kapağı sıkıca kapatın ve ters çevirin.

3-4 gün buzdolabında beklettikten sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.

Deneyenlere bol şans…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın