Sevgili Arkadaşlar ☺️💕
Meze olarak yemeyi sevdiğimiz kırmızı lahana turşusunu evde yapmayı veya salata ile karıştırmayı deneyin.
Kırmızı Lahana turşusu tarifi için öncelikle 1 adet orta boy lahanayı ince ince doğrayalım. Derin bir kaba alıp bir kaşık tuzla iyice ovun. 10 dakika bekleyelim.
Konserve lahanalarımızı kavanozlara bastırarak koyalım.
Derin bir kapta 1 su bardağı çay suyu, 1 su bardağı üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Hazırladığımız sirkeyi lahanalarımızın üzerine dökelim.
Karışımı karıştırmak için kapağı sıkıca kapatın ve ters çevirin.
3-4 gün buzdolabında beklettikten sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.
Deneyenlere bol şans…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]