Ramazan’a Özel Fındıklı Güllaç Tarifi

Ramazana Özel Fındıklı Güllaç Tarifi için önce bir tencereye 2 kg sütü koyuyoruz. 2 su bardağı şeker ekleyin ve kaynatın. Kaynayınca bir paket vanilyayı ekleyip karıştırın.

Daha tatlı bir şeker seviyorsanız, yarım bardak şeker ekleyebilirsiniz. Kaynayan sütü 5-6 dakika bekletin.

Büyük banknotun kenarını mutfak makasıyla kesip gullacın ilk yaprağını alıyoruz. Güllaç yaprağını kepçe yardımıyla sütle ıslatın. 4 kat Güllaç yaprağını serptikten sonra üzerine dövülmüş fındık serpiyoruz. Yine 4 kat güllaç yaprağını sütle ıslatıp koyuyoruz.

Üzerine de dövülmüş fındık serpiyoruz ve kalan Güllaç yapraklarını sütle ıslatarak bitiriyoruz. Kalan sütü dökün ve buzdolabına koyun. İstediğimiz gibi süslüyoruz

Halkaları kesip servis ediyoruz.

Fındıklı Güllaç Ramazan Özel’e hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın