Kırmızı Fasulye Yahni Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Kırmızı Barbunya Yahni tarifi için önce ince doğranmış soğanlar zeytinyağında sotelenir.

Çapraz veya yarım ay şeklinde kesilen havuçlar ilave edilerek kavrulur.

Ardından rendelenmiş domates, ince doğranmış sarımsak ve şekeri ekleyin.

Domatesler biraz suyunu çekince salça ilave edilir ve kavrulur.

Kokusu çıkınca yıkanmış barbunya eklenir ve çevrilir.

Üzerini örtecek kadar kaynar su dökün ve tadına tuz ekleyin.

Kapağını kapatın ve ısıyı azaltın ve barbunyaları yumuşayana kadar pişirin.

Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Fasulye Çorbası servise hazır.

yemek istiyorum 🌹🌹

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın