Nefis bir kuru karışım tarifi için önce kuru malzemeleri yıkayın.
Su dolu bir tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Yağ kuru olanları parlatacaktır.
Patlıcanı haşlamak zor olduğu için önce patlıcanı iki dakika haşlayın, ardından biberi ekleyip birlikte haşlayın. 10 dakika yeterli olacaktır. Yıka ve Kurut.
Diğer yandan çiğ doğranmış soğandan iç harcı hazırlayıp kıyma, yağ, biber salçası, salça, nane, sarımsak, pul biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Patlıcan ve dolmalık biberin içine hazırladığımız şeylerden bazılarını koyup düdüklü tencereye yan yana koyun. Bütün bunları bu şekilde yapın.
İki bardak su dökün. Yarım bardak su ile salça, yağ ve limon tuzunu eritip malzemelerin üzerine dökün.
Düdüklü tencere buhar çıktıktan sonra ısıyı yarıya düşürün ve 15 dakika pişirin.
Birbirinden lezzetli kuru malzemelerimiz piştikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]