Kremalı Kek Tarifi (4 Malzemeli)

Merhaba arkadaşlar, az malzeme ile harika bir pasta yapmaya ne dersiniz, yemek yerken yiyebileceğiniz kadar hafif, görüntüsü ve pratikliği ile dikkatleri üzerine çekecek bir pasta tarifi denemelisiniz.

Öncelikle uygun bir karıştırma kabına ölçülerek döktüğümüz soğuk sütü alalım ve sütün soğuduğundan emin olalım.

Daha sonra mikser yardımıyla üç dakika düşük devirde yavaş yavaş pastacı kremamızı ekleyelim. Hadi çırpalım.

Kremamız kıvamına gelince kremaya yumuşak margarini ekleyip iki dakika pişirin. Yüksek devirde çırpalım ve kremayı bir kenarda bekletelim.

Sütü geniş bir kaba alıp bisküvileri önden arkaya sütün içine batıralım.

Küçük kredimi tek satırda düzeltelim.

Bir tarafta gelmesini bekleyen kremayı tüm bisküvilerin üzerine yayalım.

İlk katımız hazır, bisküvileri tekrar ıslatıp yan yana düzleştirelim.

Üzerine kremayı dökelim ve bu şekilde yayalım ve 4 kat olacak şekilde işleme devam edelim.

Bu tarifi, 1,5 paket kurabiyeden daha küçük olan büyük partim için 4 porsiyon olarak yaptım.

Daha sonra kekimiz 4 kat olunca kalan kremayı üzerine döküp her tarafına yayalım.

Buzdolabına koyalım ve en az üç saat bekletelim. Zamanımız yoksa, bunun yerine 20 dakika. Ayrıca buzdolabında saklayabilir, sonra dondurup istediğimiz gibi süsleyebilirsiniz.

Ben fıstık kullandım.

Not: Kremaya margarin eklemek pastacı kremamızın kıvamını biraz daha koyulaştırıyor.

Bu ölçülerle 6 kişilik pasta yaptım o halde verelim inşallah denersiniz sevgilerle.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın