Tahinli Çörek Tarifi (Sezon ve Bölüm Anlatımı)

Tahinli çörek tarifi için,

Büyük bir kapta şeker, tuz, sıvı yağ, ılık süt, yaş maya ve salçayı ekleyin.

Un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamurun üzerini örtüp kabarması için kenara alın.

Tahin, sıvı yağ, pekmez güzelce karıştırılır (Ben ceviz ekledim ama hamura sürmek çok zor oldu. Benim tavsiyem tahinli karışımı hamurun üzerine yayıp üzerine fındıkları dökün).

Tahinli karışım zemine yayılır ve üzerine ceviz serpilir.

4 bölümde incelenir.

Farklı uzunluklarda kesilir.

Daha sonra enine 2’ye kesiliyor (yuvarlanacağım rulolar çok büyük olduğu için ortadan ikiye böldüm) daha sonra rulo gibi sarılıp ucu aşağı indiriliyor.

180°C fırında pişirin.

yemek ister misin 🌸🌿

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın