En İyi Cevizli Ay Tatlısı Tarifi

Az malzemeyle yapılan çok faydalı bir tatlı tarifi. Deneyen ve deneyen herkesin seveceği peynirli bir lezzet. İster iftar sofrası, ister parti.👌Ben fıstıkla yaptım. Ama dilerseniz fındıklı, fıstıklı veya sade de yapabilirsiniz.

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi için suyu hazırlamaya başlayalım. Şeker, sıcak su ve limon suyunu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.

Tereyağı, yumurta akı, pudra şekeri, ceviz, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini buzdolabında hamur karıştırma kabına koyun. İyice karıştıralım.

Ardından unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru yoğuralım. Ben 1,5 su bardağı un kullandım. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve unun cinsine göre değişir. Katı bir hamur yoksa yapımında sorun olabilir.

Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her birini uzun ince bir silindir şeklinde yapalım. 35 cm uzunluğunda olacaktır. O halde dört parmağımızla hafifçe bastıralım. 6 cm açık. Sonunda olacak.

Bir bardak su veya el işi aletleri ile ay şeklinde keselim. Benimki toplamda 27 çıktı. Bir fırın tepsisine koydum. Yumurta sarısı sürün ve çatalla sıyırın.

180 derecede ters çevirerek 25 dakika pişirin. Süre fırından fırına değişebilir, üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından alıp ilk ateşi çıkınca üzerine soğuk su dökelim. Fındıkla süsleyelim.

Ayın Cevizli Tatlısı servise hazır. Afiyet olsun. Ramazan ayiniz kutlu olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın