Kruvasan Pasta Yapımı – Tatlılarım

Kruvasan Kek yapmak için öncelikle gerekli mayayı alıp mayanın başlamasını sağlayalım.

Ardından derin bir kaba ısıttığımız süt, su, yağ ve mayayı alıp karıştıralım.

Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve mayalanmaya bırakın.

Hamurun içindeki bezeleri alıp tepsi büyüklüğünde açıp yağlayalım ve üst üste koyalım. Yüzeyi yağlamıyoruz.

Daha sonra iğne yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açıp üç parçaya bölüyoruz.

Sarıyoruz, yumurta ile karıştırıyoruz ve yağlanmış tepsiye hazırlıyoruz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Kruvasan böreği servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın