Cake Look Omlet tarifi için önce yumurtanın sarısını beyazından ayıralım, sarısının iğne ucu olmaması gerekiyor.
Yumurta beyazına tuzu ilave edip yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
Yumurta sarılarını çatalla çırpın.
Sıcak yanan ocağa bir tava alalım. Sıvı yağı koyup kızdıralım ve tavaya sıvı yağı dökelim.
Ardından yumurta sarılarını tavaya dökün ve yayın.
Daha sonra köpürttüğümüz yumurta akını sarıların üzerine dökelim ve kaşığın arkasıyla iyice karıştırıp yüzeyini düzleştirmeden tüm tavaya yayalım.
Tavayı ocağın en küçük odasına alıp en düşük ayara alıp ağzını kapatalım. Beş dakika bu şekilde pişirelim ve sürenin sonunda pişip pişmediğini görelim. Yumurta akı parmağınıza yapışmıyorsa pişmiş demektir.
Haşlanmış yumurtayı servis tabağına alıp ikiye bölelim ve diğer yarısının üzerine yumurtanın yarısını kek gibi olacak şekilde kapatalım.
Cake Look Omlet servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]