Katmer Tatlıları – Benim Tatlılarım

Hafta sonunda çayın yanında yumuşacık katmer kekleri ile iyi Pazarlar.

Nefis Katmer Böreği tarifi için önce ılık süt ve suyu bir karıştırma kabına alın, maya ve şekeri ekleyin.

Kalan malzemeleri de ekleyip unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Yaklaşık bir saat fermantasyon.

Kat kat kekin üzerine 7 beze yapın, teker teker tuzluk büyüklüğünde açın, her beze sabah margarini sürün ve üst üste koyun.

Son bezenin üzerini kapatıp hamuru tekrar açıp üçe bölün.

İstediğiniz şeyleri büyük sona koyun ve bir sigara gibi sarın.

En son yumurta sarısını koyun ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Katmer’in Tatlı Ekmeği servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın