Fırın torbasında tavuk ve sebze malzemeleri
- Yarım kilo tavuk budu (kemiksiz)
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 kereviz sapı
- 1 çay kaşığı tuz
- Sevdiğiniz baharatlar (Ben Heaven’s Chicken Seasoning kullandım)
Tavukları baharatlamak için:
- 5-6 diş sarımsak
- yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı kekik
- 5-6 tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Fırın poşetinde sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Tavuk pişirmenin en pratik yolu bence; )
- Tavuk, tarifteki malzemelerle marine edilir (tercihen bir gece, en az iki saat). Marine etme süresinin yarısında tavuk parçalarını ters çevirin.
- Patatesleri soyun, iri parçalar halinde doğrayın, 20 dakika soğuk suda bekletin ve süzün.
- Soğanı dörde bölün.
- Havuç 4-5 parçaya kesilir.
- Sebzeler tuzlanır ve baharatlanır.
- Marine edilmiş tavuk.
- Tüm malzemeler altta tavuk, üstte sebzeler olacak şekilde fırın poşetine doldurulur.
- Tavuğun pişme süresi boyunca 175 derece turbo ısıda pişirilirler. *Ben yavaş pişirilmiş tavuk kullandım o yüzden pişme süresi 1 saat oldu.
Fırın poşetinde sebzeli tavuk tarifi
Fırın poşetinde sebzeli tavuk ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]