Basmati pirinç kuskus tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı basmati pirinci
- Kuskus ile küçük bir fincan çay
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Basmati pirinci ve kuskus pirinci tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yağı tavaya koyun ve kuskusu kısık ateşte 3 dakika kızartın.
- Su ekleyin, tuz serpin ve karıştırın.
- 5 dakika tuzlu suda bekletelim, basmati pirinci yıkayıp süzün ve kaynayan suya ilave edin.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım, bir kağıt havlunun üzerine koyalım, içip afiyetle yedirelim.
Basmati pirinci, kuskus pirinci, fotoğraflı tarif
Basmati Pirinç Kuskus pilavı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]