Muffin Kalıp Mucver Tarifi – Tatlılarım

Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

Dilimlenmiş kabakları geniş bir kaba alıp üzerine tuz serpip 10 dakika pişirin, bekleyelim. Kabak beklerken cheddar peynirini rendenin küçük tarafıyla rendeleyelim. Beyaz peyniri çatalla karıştırın.

Daha sonra sebzeleri yıkayıp temizleyin ve ince bir şekilde serpin.

Bu işlemde kesip beklettiğimiz kabaklar güzelce sulanacaktır.Kabağın suyunu süzüp fazla suyunu elimizle iyice sıkalım daha sonra kabak hamurunu geniş bir kaba alıp sebzeleri ve kaşar peynirini koyalım. orada planladık.

Daha sonra un, kabartma tozu, tereyağı, beyaz peynir, yumurta, baharat ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Mücver hızlı bir orta olacak. Hamur hazır olduktan sonra fırını 180°C’de açıp ısıtalım.

Daha sonra muffini beklemeden muffin kalıbını biraz un ile yağlayalım veya muffin kağıdını koyalım. O halde hazırlanan hamuru kalıbın üzerine yüzde seksen dolacak şekilde dökelim.

Hazırladığımız muffinleri fırına verelim.

Muffinlerin üstü ve altı kahverengi olunca kürdan testi yapalım, kürdan iyi çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırını kapatıp kapağını açıp muffinleri 15 dakika kadar pişirelim fırına verelim. Daha sonra mucveri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hamur hazır olana kadar beklememek çok önemlidir. Çünkü bu haliyle kabak çok sulu olacak ve hamur çorba kıvamında olacaktır. Bu nedenle hızlı hareket edip hamuru kalıba koyup bir an önce fırına vermek gerekiyor.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın