Soğan meze tarifi malzemeleri
- 1 kase pırasa
- ¼ çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı su
- 1 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Soğan garnitür tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soğan kabuğunu çıkarın ve zeytinyağında 1-2 dakika kızartın.
- Biraz kahverengileşmeye başlayınca suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğanlar istenilen kıvama gelince tüm baharatları ekleyin.
- Son olarak maydanoz ve nar ekşisini ilave edip ocağı kapatın. Hadi karıştıralım.
- Bir kase süzme yoğurdun içine iki diş sarımsağı rendeleyelim ve iyice karıştıralım, bir tutam tuz ilave edebiliriz.
- Düz bir tabağa önce yoğurdu sonra üzerine soğanlı karışımı ekleyelim. Afiyet olsun!.
soğanlı meze tarifi
Soğan Mezesi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]