soğan meze

Soğan meze tarifi malzemeleri

  • 1 kase pırasa
  • ¼ çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Soğan garnitür tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Soğan kabuğunu çıkarın ve zeytinyağında 1-2 dakika kızartın.
  2. Biraz kahverengileşmeye başlayınca suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Soğanlar istenilen kıvama gelince tüm baharatları ekleyin.
  4. Son olarak maydanoz ve nar ekşisini ilave edip ocağı kapatın. Hadi karıştıralım.
  5. Bir kase süzme yoğurdun içine iki diş sarımsağı rendeleyelim ve iyice karıştıralım, bir tutam tuz ilave edebiliriz.
  6. Düz bir tabağa önce yoğurdu sonra üzerine soğanlı karışımı ekleyelim. Afiyet olsun!.

soğanlı meze tarifi

Soğan Mezesi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın