Kornişon Salatalık Turşusu (Sıcak Sulu)

Merhaba, aşağıda verilen ölçüler 1 kg’lık şişe içindir. Yarım kiloluk bir kavanoz kullanırsanız, yarım bardak tuzu biraz azaltarak sirke yapabilirsiniz.

Sıcak Su ile Salatalık Salatalık Turşusu Tarifi için salatalığı yıkayıp çatal veya keskin bir bıçakla birkaç yerine küçük delikler açarak başlayalım.

Sarımsakları soyalım, kavanozun dibine üç veya dört tane koyalım ve içine salatalığı koyalım.

İş bittiğinde 1 su bardağı türk kahvesi sirke, 1 küp şeker, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 tatlı kaşığı tuz ve tekrar 3-4 adet sarımsağı koyalım.

Kavanozun içine sıcak su dökelim, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.

Tezgahın üzerine bir masa örtüsü serelim ve kavanozu tekrar ters çevirelim ve iyice saralım.

Bir gün bu şekilde bekletip ertesi gün buzdolabına kaldıralım.

Turşu bozulmaması için buzdolabında saklanmalıdır.

İki hafta içinde hazır olan Kornişonlu Salatalık Turşusu’nun tadını çıkarabilirsiniz.

Rahatlayın, keyfini çıkarın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın