Cocostar’ın Tatlı Tarifi için önce yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırıyoruz.
Tüm sıvıları ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip kek hamurunu hazırlıyoruz.
26 cm açık. Sıkışmış bir kalıba dökün. Kalıbım granit olduğu için yağlamıyorum ama siz de kredimi yapabilirsiniz. Büyük bir dairesel ayna olacak. Önce yağ uygulayacağız, sonra pudra uygulayacağız. Çamuru döktükten sonra önceden 175 derecede ısıttığım fırına verdim.
Kek pişerken krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırptım. 2 tanesini krem şanti olarak kullanacaksanız 1,5 su bardağı süt kullanın.
Ardından hindistan cevizi ve muzu ekleyin. Muzu küçük parçalara ayırdım, karıştırdım ve buzdolabına koydum.
Bu arada ekmeğimizi 15-20 dakika pişiriyoruz. Daha sonra kürdan ile kontrol ediyoruz kürdan temiz çıkıyor mu kekimiz hazır.
Kekimizi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını bekliyoruz.
O halde kremamızı dökelim ve güzelce yayalım.
Üstüne ganaj için kremayı ısıtıp çikolatayı bir tavada kıralım. Çikolata eriyince son kısım olarak üzerine dökelim ve buzdolabında 4-5 saat bekletip servis yapalım.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]