Acı sebzeli börek tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (yumurtanın beyazından sarısına kadar)
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- eşit derecede doğru
yukarı;
- Çeyrek tatlı biber
- Çeyrek yeşil biber
- çok az haşhaş
- Susam veya siyah kimyon
Acı sebzeli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri karıştıralım ardından yavaş yavaş unu ekleyelim. Kulak memesi gibi yumuşak bir hamur elde edip üzerini yağlayıp bir saat kadar dinlendiriyoruz.
- Mayalanmaya bırakıyoruz, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rulo yapıp fırın tepsisine alıyoruz.
- Üzerine sarısını koyalım, küçük parçalara ayırdığımız biberleri susam ve haşhaş tohumu serpelim ve tepside yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- 175-180 derecelik fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. .
Fotoğraflı sebzeli börek tarifi
“Sebzeli Poğmalik” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]