Acı sebzeli turta

Acı sebzeli börek tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (yumurtanın beyazından sarısına kadar)
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • eşit derecede doğru

yukarı;

  • Çeyrek tatlı biber
  • Çeyrek yeşil biber
  • çok az haşhaş
  • Susam veya siyah kimyon
Acı sebzeli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri karıştıralım ardından yavaş yavaş unu ekleyelim. Kulak memesi gibi yumuşak bir hamur elde edip üzerini yağlayıp bir saat kadar dinlendiriyoruz.
  2. Mayalanmaya bırakıyoruz, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rulo yapıp fırın tepsisine alıyoruz.
  3. Üzerine sarısını koyalım, küçük parçalara ayırdığımız biberleri susam ve haşhaş tohumu serpelim ve tepside yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  4. 175-180 derecelik fırında 20-25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. 😉.

Fotoğraflı sebzeli börek tarifi

“Sebzeli Poğmalik” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın