Kavala Kurabiye Tarifi (Resim Açıklaması)

Kavala Kurabiye Tarifi Hakkında,

Bademler küçük olana kadar öğütelim.

O halde 1 su bardağı unu bir tencereye alıp öğütülmüş bademlerle birlikte dönene kadar ısıtalım (un ısınırken tavanın alt kısmı orta-kısık ateşte olmalı ve unu sürekli karıştırmalısınız yoksa alt tarafı unun bir kısmı zamanla hemen yanacaktır ve ısıtılmasa bile kurabiyede yanık kokusu oluşur)

Pudranın rengi dönmeye başlayınca ocaktan alıp soğuyana kadar bekleyelim.

İki badem unu + tamamen soğuyunca karıştırma kabına alıp diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.

Ardından normal unu ekleyip kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun. (Bademlerle karıştırdığım unun yanında bir su bardağı normal un kullandım. İlk başta biraz sert oldu ama yoğurmaya devam ettikçe margarin iyice karışıp eriyecek, sonunda hamur yumuşayacak.

2 dakika. 10 dakika kaşıdıktan sonra pes etmeyin. çizmemeye dikkat edin, sonuç bu şekilde çok daha iyi olacaktır).

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane veya merdane ile bir parmak büyüklüğünde yuvarlayalım.

O halde çay bardağının yarısını dolduracak şekilde keselim ve 1/2 ay şekli verelim.

Hazırladığımız kekleri yağlanmış tepsiye yerleştirelim.

Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170°C fırında kurabiyelerin rengi biraz dönene kadar pişiriyoruz.

Pişen kurabiyeleri fırından alıp hemen pudra şekerine bulayalım.

Pudra şekeri sıcak kurabiyeye yapışacak ve şeker oranını daha iyi ayarlamanıza yardımcı olacaktır.

Bu kurabiye hemen kaybolmadığı için bir gün önceden hazırlayıp soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.

Bu kurabiyede pişirdiğim un dahil 2,5 su bardağı un kullandım.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın