Pamuklu Börek Tarifi Malzemeler
- 2 yumurta akı (sarısının üzerine sürmek için)
- 2 çay kaşığı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 poşet maya tozu
- 7 çay bardağı kadar un (dikkatlice ekleyin)
arasında;
- lor peyniri
sürmek
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Pamuklu pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tüm malzemeleri uygun bir kaba koyun ve karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Bir saat mayalanmaya bırakın.
- Fermantasyondan sonra 15 şeker çubuğum oldu.
- Daha az veya daha fazlasını yapabilirsiniz.
- Fotoğrafta görüldüğü gibi elimle biraz açıp merdane yardımıyla biraz genişletip içine lor peyniri koyup uzunlamasına kapattım.
- Bıçakla sırtımı kaşıdım.
- Gül şeklinde katlayıp merdivenlerin üzerine koydum.
- Mayayı yarım saat tepsiye alıp sarısına sütü ekleyip bezenin üzerine yayın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Kontrollü pişirin, her fırın farklı olabilir. Afiyet olsun.
Resimli pamuk börek tarifi
Pamuk Boğaca’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]