Fırında Beşamel Soslu Nefis Tavuk

Beşamel sos ile süslenmiş fırınlanmış tavuk tarifi için önce küp şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü alıp ocağa alıyoruz. Suları buharlaşana kadar pişirelim.

Sıvı yağı su pompasının yanına koyalım. Soğanları ekleyelim.

Ardından kırmızı biberi ekleyip biraz kavurun.

Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eriyince unu ekleyip biraz kavuralım.

Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak pişirin, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Ödünç alarak hazırladığımız tavuk suyumuzu yayıyoruz, garnitürleri ekliyoruz, hazırladığımız beşamel sosu da döküyoruz.

Son olarak üzerine küçük parçalar halinde kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın