İrmik şerbeti tatlısı tarifi için malzemeler
- 2.5 çay kaşığı irmik
- 2 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 poşet kabartma tozu
şerbet
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
İrmik tatlısı tarifi şerbeti nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.
- Daha sonra şerbet kaynarken tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye yuvarlak şekilde dizin.
- Daha sonra 170 derecelik fırında pişirin. Fırından fırına değişebilir. Altın kahverengi olana kadar üst ve alt fan ayarında pişirin.
- Sıcak fırından çıkardığınız bisküvilerin üzerine ılık şerbeti dökün.
- Şerbet ilk başta çok gibi görünebilir, ancak her şeyi emer ve tam kıvamında gelir. deneyimlerinizi bekliyorum.
Not: Bir bardak su (200 ml) ve bir çay bardağı (100 ml) orta boy.
Resimli şerbetli irmik tatlısı tarifi
Şerbetli irmik tatlısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]