Fırında Zeytinyağlı Közlenmiş Biber Dolması

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolma, Zeytinyağlı Biber Dolma Fırında Nasıl Yapılır?

Kıyafetlerim küçüktü. Orta veya büyük boy kullanıyorsanız, daha fazla malzeme ekleyin.

Ağızlarını açıp tohumları temizliyoruz. Bardak gibi bir kaba koyup sıcak suyla doldurdum ve onları bekledim. Acı yeşil suyu çıkıyor ve kolayca dolduruluyor ve pirinç yapışkan değil.

Zeytinyağını bir tencereye koyun ve ince doğranmış soğan ve cevizleri birlikte koyup kızartın. Fındıklar sararınca soğanlar iyice kavrulur.

15 dakika sıcak suda beklettiğimiz pirinci yıkayıp ilave ediyoruz. tuz atıyoruz. Orta hararetli ateşte kıvam alana kadar kavuruyoruz. Üzüm ekliyoruz. 1,5 su bardağı sıcak su dökün ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen pilavın üzerine baharatları ekleyip pişiriyoruz.

Biberlerin içini sıkıştırmadan, üstlerinde biraz boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz ve küçük domates parçalarıyla kapatıyoruz.

Fırında çalışmayan bir kaba alıp biberlerin kenarına getirmeden sıcak su döküyoruz, suya şeker, biraz tuz ve zeytinyağı ekliyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derecede fırına veriyoruz 45 dakika sonra folyoyu açıp üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımızda limon suyunu döküp soğuyunca buzdolabında soğutup servis ediyoruz.

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın