En Basit İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yakınımızdaki tüm malzemeleri hazırlıyoruz çünkü onları bir araya getirmekte hızlı olmamız gerekiyor.
Başka bir kapta su, süt, şeker ve 1 paket vanilyayı şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra çok düşük sıcaklıkta açtığımız ocağın üzerine büyük ve derin bir tava koyuyoruz. İçine tereyağı koyuyoruz. Eriyince içine irmiği atıyoruz ve sabırla ve sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz.
NOT: Bu noktada acele etmeyin ve ocağın altını yüksek ısıya getirin, irmik çabuk yanacaktır.
İrmiğin rengi biraz pembeleşince içine ceviz veya çam fıstığını ekleyip biraz koyuyoruz. Tüm kavurma işlemi yaklaşık 15 dakika sürer.
İrmiğin rengi kahverengiye dönünce ayrı bir kapta hazırladığımız sütlü sosu tavaya ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp suyunu çekmesini ve pişmesini bekliyoruz.
İlk başta helvanın çok cıvık olacağını düşüneceksiniz ama piştikçe suyunu çekecektir, merak etmeyin.
önemli bir nokta: Helvanın tamamı olsun isterseniz, pişerken ara ara karıştırabilirsiniz. Pişirirken kapağı açın ve üç kez karıştırın.
Helva iyice ıslandığında yarım paket vanilin ekleyin ve karıştırın, kapağını kapatın ve mümkünse en az 1-2 saat dinlendirin.
Helvayı küçük bir kaseye koyun, kaşıkla koyun, başka bir tabağa ters çevirin ve servis yapın.
Helvanız hazır. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]