Soğan dolması tarifi malzemeleri
- 7-8 soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/3 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
meyve suyu için
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Soğan dolması tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle soğanlar fotoğrafta görüldüğü gibi orta kısmından soyulur ve çizilir ve 15 dakika sıcak suda kaynamaya bırakılır.
- Haşlanmış soğanları soğumaya bırakın. İçerisinden yıkanan pirinç bir karıştırma kabına alındıktan sonra salça, nane, kırmızı biber, karabiber, tuz, sıvı yağ ve nar dövülür, karıştırılır ve son olarak kıyılmış maydanoz ilave edilir.
- Soğuyan soğanlar birbirinden kolayca ayrılırken zarlarını da temizlemeyi unutmayın. Kolayca çıkacaktır.
- İç harcını koyduğumuz tencereye yağı dökün ve bir yemek kaşığı salçayı kızartın ve tencerenin dibine yayın. Yaptığımız harçtan bir tatlı kaşığı alınır, soğanın üç kısmındaki deliğe konulur ve sarılır.
- Bu şekilde satılabilecek tüm soğanlar pişince üzerlerine 2 yemek kaşığı eksi nar ekşisi dökün ve 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin, bir tabakla örtün ve orta ateşte pişmeye bırakın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirin, afiyet olsun afiyet olsun.
Resimli soğan dolması tarifi
Soğan dolması yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]