bademli bisküvi tarifi malzemeleri
- 250 gr margarin (veya tereyağı)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı dövülmüş badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilya şekeri
- 4 su bardağı un
üzerine;
- Badem
- 100 gr benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata
Bardak boyutu 200 ml
Bademli bisküvi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bir karıştırma kabına pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya şekerini ve tarçını ekleyip kremsi bir kıvama gelinceye kadar çırpın, üzerine unu ve bademi ekleyip elimizle yoğurun.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rulo yapalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecelik fırında pişirelim, 20-25 pişirelim, fırından çıkaralım.
- Soğuduktan sonra eritilmiş çikolatayı bir dondurucu poşetine doldurun ve bisküvinin ortasına dikkatlice sıkın.
- Üzerine bademleri koyun ve çikolata donduktan sonra servise hazır.
Not: Her un çeşidi farklıdır, unu dikkatli ekleyin, hamur çok sert olmayacaktır.
bademli bisküvi tarifi
Bademli Kurabiye yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]