Tandır aromalı tavuklu fırında patates için malzemeler
- 4 tavuk budu
- 5 patates
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- zaatar
- 1 büyük soğan
Fırında tandır tadında patatesli tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavuk ve ezikleri bıçakla temizliyoruz. Yaptığımız fırın kabına alıp üzerine iri doğranmış patatesleri ilave edin.
- Yağ, salça, yoğurt ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Tepsiye dizip aralarına soğan dilimlerini koyun.
- Parşömen kağıdını ıslatın ve suyu sıkın. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirin.
- Ardından kağıttan çıkarın ve tavuk iyice kızarana kadar 10-15 dakika pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.
Tandır tavuklu kızarmış patates tarifi
Fırında tandır aromalı tavuk ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]