Etli Patlıcanlı Börek (Beğeneceksiniz)

Etli Patlıcanlı Börek Tarifi Malzemeleri (Beğeneceksiniz)

  • 6 yufka hamuru

iç harç için

  • 200 gram kıyılmış et
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 patlıcan (orta boy)
  • 1 soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber

sosu için

  • 1 çay kaşığı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
Etli Patlıcanlı Börek tarifi nasıl yapılır (tadına bayılacaksınız)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayalım, bir tatlı kaşığı tuz ile güzelce ovalayalım, üzerini geçecek kadar su ekleyip kenara alalım. (safra kesesini çıkarmak için)
  2. Kıymayı geniş bir tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  3. Ardından sıvı yağı ekleyip soğanı doğrayın ve biraz kavurun.
  4. Küçük doğranmış kapya biberi ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Patlıcanı suya sıkalım, kıyma harcına ekleyip patlıcan yumuşayana kadar kızartalım.
  6. Salça ve baharatları da ekleyip en son doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika kavurup altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  7. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
  8. Bir parça folyoyu masaya koyalım, dört kenarını da biraz içe doğru katlayıp dikdörtgen haline getirelim.
  9. Sosun tamamını gezdirelim.
  10. Uzun tarafına iç harcımızı koyup rulo yapalım.
  11. İstediğiniz büyüklükte kesip tepsiye dizin, tüm yufkaları aynı işlemde bitirin.
  12. Yumurta sarısı ve yağ karışımını hamurun üzerine yayın ve susam serpin.
  13. 180 derecede kızartalım. Sıcak servis etmek için…….

Resimli Etli Patlıcanlı Börek (Lezzetine bayılacaksınız) tarifi

Kıyılmış Patlıcanlı Börek (Çok Seveceksiniz) yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın