Etli Patlıcanlı Börek Tarifi Malzemeleri (Beğeneceksiniz)
- 6 yufka hamuru
iç harç için
- 200 gram kıyılmış et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 patlıcan (orta boy)
- 1 soğan
- 1 adet kırmızı kapya biberi
- 3 adet yeşil biber
- 1 domates
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
sosu için
- 1 çay kaşığı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
yukarı;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Etli Patlıcanlı Börek tarifi nasıl yapılır (tadına bayılacaksınız)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayalım, bir tatlı kaşığı tuz ile güzelce ovalayalım, üzerini geçecek kadar su ekleyip kenara alalım. (safra kesesini çıkarmak için)
- Kıymayı geniş bir tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuralım.
- Ardından sıvı yağı ekleyip soğanı doğrayın ve biraz kavurun.
- Küçük doğranmış kapya biberi ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Patlıcanı suya sıkalım, kıyma harcına ekleyip patlıcan yumuşayana kadar kızartalım.
- Salça ve baharatları da ekleyip en son doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika kavurup altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
- Bir parça folyoyu masaya koyalım, dört kenarını da biraz içe doğru katlayıp dikdörtgen haline getirelim.
- Sosun tamamını gezdirelim.
- Uzun tarafına iç harcımızı koyup rulo yapalım.
- İstediğiniz büyüklükte kesip tepsiye dizin, tüm yufkaları aynı işlemde bitirin.
- Yumurta sarısı ve yağ karışımını hamurun üzerine yayın ve susam serpin.
- 180 derecede kızartalım. Sıcak servis etmek için…….
Resimli Etli Patlıcanlı Börek (Lezzetine bayılacaksınız) tarifi
Kıyılmış Patlıcanlı Börek (Çok Seveceksiniz) yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]