Erik ile erik pasta

Erik Turtası Tarifi Malzemeler

  • 2 su bardağı un 200ml
  • 2 yemek kaşığı doldurulmuş 180 gram tereyağı
  • 100 gram şeker 1 tatlı kaşığı
  • 1 yumurta
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 toz balık
  • 500 gram mürdüm eriği

puding karışımı için

  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker

Üzerine kıtır kıtır hamuru hazırlamak için;

  • 120 gram un 1 çay bardağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 80 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı
Erikli pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Hamuru yapmak için önce oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alıyoruz, üzerine tüm malzemeleri ekleyip elimizle yoğuruyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  2. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba koyun, elinizle bastırın, biraz düzeltin, kenarlarına çıkarın, daha pürüzsüz olsun, kalıbı buzdolabına koyun.
  3. Şimdi pudingi pişirelim, sütü ve tüm malzemeleri tencereye ilave edelim, karıştıralım, kaseyi ocağa alalım, karıştıralım, ocakta 2 dakika pişirip pişirelim, tencereyi ocaktan alıp 5 dakika soğumaya bırakalım.
  4. Daha sonra hamurun üzerine muhallebiyi kalıba döküyoruz, ortadan ikiye böldüğümüz, çekirdeklerini çıkardığımız eriği koyuyoruz ve üzerine hazırladığımız unlu karışımı elinizle ufalıyoruz.
  5. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45.50 dakika pişirin, biraz pembeleşince çıkarın ve soğuduktan sonra pudra şekeri serpin. Pastayı bir gece veya 5-6 saat dinlendirin.
  6. Üzerine kıtır kıtır hamur yapmak için. Tüm malzemeleri karıştırıp, topaklı bir hamur olacak son kekin üzerine ufalayın.

Fotoğraflı erik pasta tarifi

Erik Turtası’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın