Kızarmış Börek (Peynirli Yoğurtlu)

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere evde yufka olmasa da yapabileceğiniz nefis bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Yapımı oldukça kullanışlı ve her evde bulunabilecek malzemelere sahip. İçi dışı yumuşacık, sulu kurabiye tadında bir tarif.

Peynirli Yoğurtlu Pan Börek pişirmek için büyük bir karıştırma kabında bekleyelim. Ardından beyaz peynir, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

1 kaşık içine soda koyup 5-6 damla limon sıkalım, karışıma karbonatlı köpüğü ekleyip tekrar karıştıralım. Baharatları ve tuzu ekleyerek son kez çırpın. Dilerseniz maydanozu ince ince serpip hamura ekleyin. Hamur hafif cıvık, ele yapışan ve kek hamurundan biraz daha az kıvamlı. Eğer zorsa kıvamını azaltmak için yoğurt ekleyin.

Tencerenin dibine biraz sıvı yağ koyup ocağa alın ve ısıtın. Hamuru kalıba dökün ve kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Tava küçükse ve hamur kalın kalırsa, böreğin içi çiğ kalır.

Tencerenin kapağını kapatıp altını kapatalım. Ve arada bir tavayı biraz sallamadığınız sürece keki pişmeye bırakalım. Her iki tarafını da 15-20 dakika kenarları tamamen eriyene kadar pişirelim.

10 dakika dinlendirin ki kekin ilk ısısı çıksın. Daha sonra kesip servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere bol şans, umarım tarifimi denersiniz ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın