rulo pasta tarifi malzemeleri
pandispanya için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı suda toz şeker yok
- 1 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
krema için
- 500 ml süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
arasında
- buz
- İsteğe göre damla çikolata veya dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz.
yukarı;
- 1 paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
Rulo kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce kremayı hazırlıyoruz. Bunun için; Uygun bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Kıvam alınca ocağı kapatın, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Başka bir kaba alıp üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakın.
- Sonra pandispanya için. Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıp iyice çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp güzelce yayalım.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
- Kek pembeleştikten sonra başka bir yağlı kağıda ters çevirin, altındaki yağlı kağıdı soyun ve kenarları çok düzgün değilse bıçakla kesin.
- Üzerine soğuyan kremanın tamamını yayalım.
- Ardından istediğiniz malzemeyi ekleyip rulo şekli verin.
- Dinlenmeye bırakın ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Rulo kekin üzerine krem şantiyi alıp her tarafına yayalım.
- Son olarak üzerini istediğimiz gibi süsleyip dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun .
Kek rulo tarifi
Rulo Makarna’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]