Dilimlenmiş Kirazlı Tart Tarifi Malzemeler
- 200 gr tereyağı veya ghee
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yeteri kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
kiraz sosu için
- 2 su bardağı kiraz küp şeklinde kesilmiş
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tereyağı
Çıtır çıtır vişneli pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru için un dışındaki malzemeleri bir karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yaklaşık ½ cm kalınlığında iki yağlı kağıt arasında yuvarlayın ve bir kek kalıbına yerleştirin. Hamurun üzerine çatalla delikler açıyoruz. Kalan hamur için tekrar beze yapıp beklemeye bırakıyoruz.
- Vişne sosu için vişneleri ve şekeri küçük bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca biraz su içinde açtığımız nişastayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sos koyulaşınca bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.
- Sos ısındığında hamurun üzerine dökün ve ovalayın. Son olarak yağlanmış iki tabaka arasında kalan hamuru varsa üst kısmı için aynı şekilde hamur şeritlerini keserek veya hamuru dondurup rendeleyerek açıyoruz.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun.
kirazlı turta tarifi kiraz bakımı
Kıyir Kıyı Vişneli Turta (Tart) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]