Kırmızı kadife kek tarifi için malzemeler
pandispanya:
- 4 yumurta (sarısı beyazından ayrılmış)
- 1 çay kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay kaşığı un
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 damla limon suyu
Krema için:
- Pasta kreması (hazır)
üzerine:
- Benmari usulü eritilmiş çikolatadan kalpler
Kırmızı kadife kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle yumurtanın sarısını beyazından ayıralım.
- Yumurta sarılarını ve şekeri bir karıştırma kabında 4-5 dakika çırpın.
- Daha sonra üzerine sıcak suyu ekleyip bir dakika kadar çırpın.
- Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Yumurta aklarını ayrı bir kaba alın. Üzerine tuz ve limon suyunu ekleyip katı bir kıvam alana kadar karıştırın. (Çırpma kabını ters çevirdiğinizde dökülmez)
- Daha sonra kaşık yardımıyla 3 aşamada diğer karışıma alıp dıştan içe doğru çevirelim.
- Pandispanyayı kapatmayalım.
- Hazır olunca pandispanyayı yağlı kağıt serilmiş kalıba dökelim ve 170°C’de kontrollü fırında pişirelim.Kürdan ile bakabilirsiniz. Kalıp küçük olduğu için hamurum yüksek olduğu için pişirme yaklaşık 40 dakika sürdü.
- Pandispanyayı inceltirseniz çabuk olgunlaşır. Bu arada bitmiş pastacı kremasının arkasına yazılan tarifi hazırladım. Ve daha lezzetli olan kakaolu bisküvileri robotta kaydırarak ekleyin. Kendi kremanızı da yapabilirsiniz.
- Pandispanyamız piştikten sonra soğumasını bekleyelim ve ardından 3 eşit parçaya bölelim.
- Orta katına kremayı koyup muzu koyalım, diğer katı da kremayı koyalım.
- Pastanın üst katını robottan alıp güzel bir doku kazandırdım.
- Ardından dolapta iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Yemeğinizin tadını çıkarın ve YouTube’dan abone olmayı unutmayın.
kırmızı kadife kek tarifi
Red Velvet Makarna videolu yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yayınlandı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]