Bir başka lezzetli tarif.
Meşhur Alman pastası, yorgan pastası 💕 bence hem görüntüsü hem tadı harika.
O kadar zor değil. Şimdi sırrı ayrıntılı olarak tartışalım,
Not: ilk ölçü kabı = 200 ml. ve yumurta büyüklüğüm orta. Yumurtalarınız küçükse 4 yumurta kullanabilirsiniz.
Yumurtaları geniş bir kaseye kıralım, 1 su bardağı şeker ekleyip 5-6 dakika pişirelim. Hadi dövüşelim.
Ardından üzerine ılık su dökün. Şekerin iyice erimesi için karıştıralım.
1 su bardağı sıvı yağı ekleyip ayrı bir kapta katı malzemelere geçelim 2 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Sıvı karışımı elek ve çırpma teli yardımıyla ekleyin.
Kekin kıvamından biraz daha koyu olacak ununuzu orantılı olarak ekleyebilirsiniz (resme ekleyeceğim)
Yükseklik, 36-24 cm. Kredimi test için kullandım.
Kekimizin hamuru hazır olunca tavamızı margarinle yağlayalım ve harcımızı dökelim.
Kekimizi bir kenara alıp üzerine yorgan görünümü verecek kremayı hazırlayalım.
400 gr. Labne peynirini 10 dakika süzgeçe dökelim, bekleyelim.
Labnemizi süzülmüş su ile bir kaba alalım, bir yumurtayı kıralım, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 yemek kaşığı nişastayı ilave edip bir paket içerisine vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım.
İyice karıştırdığımız kremamızı sıkma poşetimize alalım.
Borumuza döktüğümüz kekimizin üzerine hamurumuzu çizip şekil verelim (resimde görüldüğü gibi) şekil verdikten sonra sıra 180°C fırında 30-40 dakika pişirmeye geliyor. Tepe taklak. ortasını pişirin.
Not: Fırından fırına değişir, kabarınca kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
Piştikten sonra fırından çıkarabilirsiniz.
Enfes yorgan kekimiz 20 dakikada hazır, aradan sonra servis edebilirsiniz.
yemek ister misin 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]