hamur işi profiterol

Profiterol Pastane Tarifi için Malzemeler

Hamuru hazırlamak için

  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • bir tutam tuz
  • 1 vanilya
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker

muhallebi için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı suda toz şeker yok
  • Yarım su bardağından az nişasta
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Daha sonra eklemek için

  • 200 ml krema

Çikolata şurubu

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı tereyağı veya ghee
  • 80 gr sütlü veya bitter çikolata
  • çikolata
Profiteroles Pastanesi tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle muhallebi için krema ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır.
  2. Kaynayınca tereyağını ekleyip ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra kremayı ekleyin ve mikserle koyulaşana kadar karıştırın.
  4. Hamur için margarin.
  5. Su, şeker ve tuzu karıştırın.
  6. Margarin eriyince unu ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
  7. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyin, mikserle karıştırın, karışım fermuarlı bir torbaya alınıp az miktarda sıkılır.
  8. 160 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğumaya bırakılır.
  9. Çikolata sosu için çikolata hariç tüm malzemeler bir araya getirilerek kaynayana kadar karıştırılır.
  10. Kaynayınca çikolatayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  11. Hazırlanan krema soğuyan profiterollerin üzerine sıkılır ve üzerine çikolata sosu ile servis edilir.

fotoğraflı pasta stilinde profiterol tarifi

Bu Pastane Profiterol yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın