Tavuklu ve Tavuklu Pilav – En Sevdiğim Yemekler

Bu Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı tarifi için önce pirincinizi süzerek başlayın.

Daha sonra tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip pirincinizi ekleyin ve karıştırın.

Ardından haşladığınız bezelye ve tavukları ekleyip tuzunu değiştirin.

Tavuğunuz köy tavuğu ise bir su bardağı sıcak su ve bir su bardağı tavuk suyu kullanın. Bütün tavuğu kullanırsanız, çok yağlı ve ağır olacaktır.

Ama hazır tavuk kullanacaksanız 2 su bardağı tavuk da kullanabilirsiniz.

Suyunu süzdükten sonra pirincinizi yavaş yavaş pişene kadar pişirin ve ıslanmaya bırakın.

Dilerseniz servis yaparken üzerine karabiber serpebilirsiniz.

Nohutlu Pirinç hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın