Soslu harika bir pasta tarifi için malzemeler
- 4 adet yufka (mümkünse yufkadan alın)
pasta sosu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
kapalı harç
- peynir
- Beyaz peynir
- çedar peyniri
- maydanoz
- acı biber
- tuz
yukarı
- yumurtanın Sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- susam/siyah kimyon
Harika hamur işleri sosu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle böreklerimiz için iç harcı hazırlamaya başlayalım. Maydanozu ince ince kıyın.
- Peyniri, karabiberi, tuzu ekleyip karıştıralım.
- İç harcımız hazır ben 3 çeşit peynir kullandım siz dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
- Sosumuzun içindeki tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Daha sonra tezgahımıza bir parça patates cipsi alıp sosumuzla gezdirelim.
- Üzerine sosu koyduğumuz folyonun üzerine bir kat daha koyalım iki kat olacak şekilde folyonun üzerine sosumuzu koyalım.
- Hamuru önce 4 eşit parçaya sonra 3 eşit parçaya bölelim bu şekilde 12 parça elde etmiş olacağız.
- Hamura iç harcı ekleyip rulo şeklinde saralım. Toplamda 24 hamur işi alıyoruz.
- Hemen pişirmek isterseniz yumurta sarısını bir yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp hamurla ovun.
- Çörek otu veya susam ekleyin ve altın kahverengi olana kadar 180 derecede pişirin.
- Dondurucuya koymak isterseniz yağlı kağıt serilmiş bir tepside birbirine değmeyecek şekilde dondurun.
- Dondurulmuş hamur işlerini bir dondurucu poşetine koyun.
- Tüketmek istediğinizde üzerine yumurta sarısını ve yağı eritmeden koyun.
- Üzerine çörek otu veya susam serpin.
- 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Resimlerle sos tarifi ile harika hamur işleri
“Muhteşem Soslu Börekler” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]