Elmalı Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 çay kaşığı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
yukarı;
- 3 elma
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Elmalı kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soyulmuş elmalar önce limon suyu, şeker, tarçın ve hindistan cevizi ile karıştırılır.
- Ardından yumurtaları şekerle koyulaşana kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve kek karışımına ekleyin ve çırpın.
- Harcı yağlanmış ateşe dayanıklı tepsiye dökün, elmalı harcı eşit şekilde yayın ve hindistan cevizi serpin.
- Önceden ısıtılmış 175°C fırında fansız ayarda 40 dakika (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
- İlk ısısı çıktıktan sonra kesilerek servis edilir. Afiyet olsun .
fotoğraflı elmalı kek tarifi
Elmalı Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]