soğan meze

Soğan meze tarifi malzemeleri

  • 2 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • ½ çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve isteğe göre nar ekşisi
  • 5 su bardağı kaynar su
Soğan garnitür tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Yemeklerin vazgeçilmezi dediğimiz soğan garnitürü. Bu tarifle doyamayacağınız soğanlı meze yapacağız.

  1. Öncelikle soğanı ve fesleğeni ince ince kıyıyoruz.
  2. Kestikten sonra üzerine kaynar su ekleyin ve acılığı çıkana kadar 5 dakika bekleyin.
  3. Soğanların ısınmasını beklerken baharatlarımızı ve yağımızı bir salata kasesine alıp iyice karıştırıyoruz.
  4. İyice beklediğimiz soğanları soğuk suda yıkayıp bir kevgir içine atıp suyunu süzüyoruz.
  5. Daha sonra salata kasesine karıştırdığımız baharatların üzerine döküp soğanları güzelce karıştırıyoruz.
  6. Son olarak maydanozu küçük küçük doğrayıp üzerine ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve deneyecek olanlara afiyet olsun.

soğanlı meze tarifi

Soğan Mezesi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın