Soğan meze tarifi malzemeleri
- 2 soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı yağ
- ½ çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz ve isteğe göre nar ekşisi
- 5 su bardağı kaynar su
Soğan garnitür tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Yemeklerin vazgeçilmezi dediğimiz soğan garnitürü. Bu tarifle doyamayacağınız soğanlı meze yapacağız.
- Öncelikle soğanı ve fesleğeni ince ince kıyıyoruz.
- Kestikten sonra üzerine kaynar su ekleyin ve acılığı çıkana kadar 5 dakika bekleyin.
- Soğanların ısınmasını beklerken baharatlarımızı ve yağımızı bir salata kasesine alıp iyice karıştırıyoruz.
- İyice beklediğimiz soğanları soğuk suda yıkayıp bir kevgir içine atıp suyunu süzüyoruz.
- Daha sonra salata kasesine karıştırdığımız baharatların üzerine döküp soğanları güzelce karıştırıyoruz.
- Son olarak maydanozu küçük küçük doğrayıp üzerine ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve deneyecek olanlara afiyet olsun.
soğanlı meze tarifi
Soğan Mezesi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]