çiğ köfte tarifi malzemeleri
- 2 yemek kaşığı eşit baharat
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 2,5 su bardağı kaliteli bulgur Türk çayı
- Yarım kutu konserve doğranmış domates (210 gram).
- 1 diş sarımsak
- 1 soğan
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/4 (çeyrek) limon
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı dolu (7 baharat)
Çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İzot kaynar su dökün ve soğumaya bırakın.
- Soğanı ve bir diş sarımsağı keskin bir bıçakla doğrayın. (veya bir blender aracılığıyla).
- Bulguru bir kaseye koyun.
- Bulgurun içine domates, soğan, sarımsak, salça, karabiber, kırmızı biber, limon ve kabakları ekleyip tüm malzemeleri yoğurun.
- Limonu kaldırın ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Bulgurlu karışımı mutfak robotunda bir saat kadar yoğurun. Karışım sıkıldığında birbirine yapışmalı, kıvamı uygunsa üzerini örtüp 30 dakika bekletin.
- İpucu: Yoğururken ve ceviz büyüklüğünde krema oluştururken eldiven giyin.
çiğ köfte tarifi
“Chage Metples” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]