Midye Makarna Mantı – En Sevdiğim Yemekler

Midye Makarna Mantı tarifi için öncelikle bir tencereye suyu alıp makarnayı haşlayalım, içine iki kaşık tuz ekleyelim.

Bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve su kaynayınca makarnayı ilave edip makarnalar yumuşayana kadar pişirelim.

Makarna haşlanırken kıymayı bir tencereye alıp biraz sıvı yağ döküp kıyma suyunu bırakana kadar pişirelim.

Ardından ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.

O halde salça, tuz ve karabiberi ekleyip pişirelim, ardından 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım.

Bir süre pişirdikten sonra ocağı kapatalım, bu arada haşlanan makarnayı alalım.

Daha sonra büyük pancar çorbası makarnayı şeritler halinde kesilmiş et ile doldurun, her şey bittiğinde küçük bir tencerede yağda 1/2 çay kaşığı domates salçası ve 1/2 çay kaşığı tatlı biber ekleyin ve bir süre pişirin.

Daha sonra üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım ve bu karışımı kredime eklediğimiz makarnanın üzerine dökelim.

180°C önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirelim.

Servis edeceğimiz zaman hazırlayıp sarımsaklı yoğurdu dökelim ve tavada yağı ısıtıp üzerine biberleri döküp servis edelim.

yemek ister misin 💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın