Yumuşak Pamuklu Donut – Benim Tatlı İkramlarım

Yumuşak Pamuklu Pasta keki elde etmek için su, süt, maya, şeker, yağ ve tuzu karıştırma kabımıza alıp iyice karıştıralım ve içine bir yumurtayı koyalım.

Daha sonra unumuzu azar azar ekleyelim, hamurumuz yumuşadıktan sonra kabımızın kapağını kapatıp kabarması için buzdolabına kaldıralım. Akşam yaparsak sabaha kadar güzelce demlenir.

O halde dolaptan çıkarıp bezeleri bölelim, bezelerin üzerini bir bezle örtüp 10 dakika bekletelim.

Bu arada malzemelerimizi hazırlayalım, maydanoz serpelim ve peynirle karıştıralım, dilerseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.

O halde bezeleri elimizle biraz açıp içine peyniri koyup dilediğiniz gibi verelim.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.Kırma mayasını vermek için fırınımızı 50°de 4 dakika pişiriyoruz. Açalım, hazırladığımız kek hamurunu içine koyalım, 20 dakika fırın kapağını açmadan bekleyelim.

O halde fırından çıkaralım, yumurta sarısına bir tatlı kaşığı toz şeker ve sıvı yağı ekleyip yıkayalım ve karıştıralım.

Bu karışımı keklerimizin üzerine yayıp susam veya çörek otu ekleyebiliriz.

190° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Benim fırınım ortalama 25-30 dakika arası sürüyor fırından çıkardığımızda üzerini bir bezle kapatıp soğuyana kadar kapatalım.

Deneyecek olanlara bol şans

yemek ister misin 💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın