Yeşil Domates Tarifi – Tariflerim

Tomatillo olarak da bilinen yeşil tomatillo, göz sağlığından kansere kadar birçok sağlık yararına sahiptir ve mümkün olduğunca sık kullanmamız gereken bir sebzedir. Turşu yapımında kullandığımız yeşil domatesleri yemek ve sos olarak yiyebiliriz.

Bol miktarda lif içerdiğinden sindirime yardımcı olur.

2- Vücudumuzun yağ yakmasına yardımcı olur.

İçindeki proteinler kasları ve kemikleri güçlendirir.

4-Vücutta oluşmaya çalışan tümörleri korur.

5- Kabukları pişirip son yıkama suyunu banyoya ekleyerek saç köklerini güçlendirir ve saç dökülmesini engeller.

Yeşil Domatesli Yemek tarifi için halka doğradığımız soğanlara 1 kahve fincanı zeytinyağını, kırmızı ve yeşil biberleri, halka halka doğradığımız yeşil domatesleri, damak zevkinize göre tuz ve karabiberi, 1 kahve fincanı bulguru ekleyin. (bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz), domates püresi ve bir bardak çay ekleyin 1 Ve suyu ekleyip kapağını kapatıp çok fazla kırmadan kısık ateşte pişiriyoruz.

Isıttıktan sonra maydanoz serpip servis ediyoruz.

Sıcak veya soğuk yenebilen bu yemek kısa sürede pişebilir ancak kışın yemek isteyenler yıkayabilir, kesip buzdolabına koyabilir.

Yeşil Domates Tabağı hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın