Tuzlu kış pastası

Nefis kış pastası tarifi malzemeleri

sebze malzemeleri

  • 2 rendelenmiş havuç
  • 3 patates
  • Bir demet yeşil soğan
  • Yarım kilo yeşil pırasa
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım dereotu asma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızartmak için

baharat.

  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • bir tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı biber (acı sevmiyorsanız kullanmayın)

hamur için

  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mısır unu
  • 2 bardak un
Tuzlu kış keki tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce sebzeleri kavurmakla başlayalım.
  2. Arpacık soğanı, yeşil soğanı, soğanı ve sarımsağı doğrayın ve bir tavada yumuşayana kadar yağda kızartın.
  3. Havuçları rendeleyin ve az yağda kızartın.
  4. Patatesleri küpler halinde kesin.
  5. Tüm sebzeleri birlikte geniş bir kaseye koyun. Maydanozu ve dereotu da doğrayıp ekleyin.
  6. Kenarda soğumaya bırakılan sebzelere baharatlar eklenir ve karıştırılır.
  7. Kek hamuru için gidin.
  8. Yumurta, tuz ve şekeri çırpın.
  9. Süt, süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
  10. Un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
  11. Soğuyan sebzeleri kek karışımıyla karıştırın. Güzelce karışır.
  12. Fırın tepsisinin altını sıvı yağ ile yağlayın. Vegan kek karışımını dökün.
  13. Üzerine siyah kimyon ve susam serpin.
  14. 175-180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

Afiyet olsun umarım iyileşirsin 💐.

Resimlerle tuzlu kış keki tarifi

Tuzlu Kış Pastası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın