Pide tarifi için malzemeler
iç malzeme için
- 500 gram kıyılmış et
- 2 yeşil biber
- 2 soğan
- 2 domates
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 kırmızı kapya biberi (benimki baharatlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber ve tatmak için tuz
hamur için
- 5 ila 5.5 su bardağı elenmiş un
- Yarım paket yaş maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Hamurun içine yumurta akı ve kaşar peyniri, kenarına yumurta sarısı
Pide tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle iç harcı için bir kaba kıymayı koyalım.
- Küçük doğranmış yeşil biber, soğan, domates, salça, sıvı yağ, salça, sarımsak, kapya biberi ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım ve buzdolabında dinlendirelim.
- Hamuru için bir karıştırma kabına yarım paket maya, biraz un, su, şeker, süt, sıvı yağ ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra unun kalanını koyup ele yapışan bir hamur yapalım.
- Üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan beze yapıp büyük yuvarlaklar yapalım.
- Kenarlarına yumurta beyazı sürerek kaşar peynirini koyup kenarlarını kapatalım. Ortasına kıymayı koyun.
- Fırında yapanlar kenarlarına yumurta sarısı koyup 250 derecede kontrollü bir şekilde pişirebilirler.
- Taş fırında pişirecek olanlar son ayarda pişirebilirler. Ben iki farklı şekilde pişirdim.
- Yapanlara helal olsun
- Detaylı tarif burada.
Resimli pide tarifi
Pide Tarifi yazısı (videolu) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]